Ενσυναίσθηση

Διαθέτουμε ένα είδος «καλωδίωσης», που μας επιτρέπει να συνδεόμαστε και να επικοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους.  Οι νευροεπιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ο εγκέφαλος μας είναι σχεδιασμένος κοινωνικά και παρασύρεται αμείλικτα σε μια μύχια ένωση με έναν άλλο εγκέφαλο κάθε φορά που υπάρχει εμπλοκή με ένα άλλο άτομο.

Αυτή η νευρωνική γέφυρα μας επιτρέπει να εντυπωσιάζουμε τον εγκέφαλο – άρα και το σώμα – του ανθρώπου με τον οποίο αλληλεπιδρούμε, όπως ακριβώς και εκείνος μπορεί να επηρεάσει τον δικό μας.

Ακόμη και οι πιο συνηθισμένες επαφές μας λειτουργούν σαν ρυθμιστές του εγκεφάλου, προκαλώντας μας ποικίλα συναισθήματα, άλλα επιθυμητά και άλλα όχι.

Όσο πιο συναισθηματικά δεμένοι είμαστε με κάποιον, τόσο πιο μεγάλη είναι η αμοιβαία δύναμη. Οι πιο ισχυρές ανταλλαγές συμβαίνουν με τους ανθρώπους με τους οποίους περνάμε πολλές ώρες την ημέρα, καθημερινά και για χρόνια, ιδιαίτερα με εκείνους για τους οποίους νοιαζόμαστε περισσότερο.

Κατά την διάρκεια αυτών των νευρωνικών επαφών ο εγκέφαλος μας εμπλέκεται σε ένα συναισθηματικό ταγκό, έναν χορό συναισθημάτων. Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μας λειτουργούν σαν ρυθμιστές, σαν διαπροσωπικοί θερμοστάτες που θέτουν διαρκώς σε επανεκκίνηση βασικές πλευρές της λειτουργίας του εγκεφάλου μας καθώς ενορχηστρώνουν τα συναισθήματα μας.

Τα συναισθήματα που προκύπτουν έχουν πολύ σημαντικές συνέπειες, καθώς διατρέχουν το σώμα μας και απελευθερώνουν χείμαρρους ορμονών που ρυθμίζουν τα βιολογικά συστήματα, από την καρδιά μας έως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Το γεγονός ότι μπορούμε να πυροδοτούμε ο ένας στον άλλον οτιδήποτε αισθανόμαστε πιστοποιεί τον ισχυρό μηχανισμό με τον οποίο μεταδίδονται τα συναισθήματα. Αυτή η μετάδοση αντιπροσωπεύει την κεντρική συναλλαγή στη συναισθηματική οικονομία, το πάρε δώσε των αισθημάτων που συνοδεύουν κάθε ανθρώπινη επαφή, χωρίς να έχει σημασία αυτό που κάνουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας , για να οργανώσουμε ένα σεμινάριο για την επιχείρησή σας.

Αφήστε μια απάντηση