Φραντζέσκα Καραγιάννη

MSc Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η Φραντζέσκα Καραγιάννη αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Εν συνεχεία,πραγματοποίησε μια ετήσια εκπαίδευση στα ψυχομετρικά εργαλεία αξιολόγησης(WIPSI, WISC, WAIS, ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ, Termann Merrill, MMPI, Kiddle-sads,Προβολικά Τέστ: C.A.T, Τ.Α.Τ , D-10, ιχνογράφημα (house-tree-person), ΤεστΜουτζούρας) και ειδικεύτηκε πάνω στην κλινική εκτίμηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.Επιπροσθέτως, μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο καθολικό πανεπιστήμιο του Βελγίου (Universite Catholique de Louvain) πάνω στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχανάλυση παιδιού και εφήβου. Παρακολουθεί και ενημερώνεται, κατά βούληση, από σεμινάρια και συνέδρια που διεξάγονται, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.Εργάστηκε σε αρκετές δομές, καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα με παιδιά και εφήβους.

Αρθρογραφεί σε εβδομαδιαίο επιστημονικό περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και σε καθημερινή πολιτική εφημερίδα «ΕΛΛΑΔΑ».

Το 2011-2012 πραγματοποίησε μια εβδομαδιαία ψυχολογική εκπομπή ποικίλης θεματολογίας μέσα από τη συχνότητα του KONTRA CHANNEL (αυτισμός, κατάθλιψη, φοβίες, άγχος,χωρισμός, κτλ) στοχεύοντας να ενημερώσει και να αφυπνίσει τον κόσμο. Έδινε την δυνατότητα στον άνθρωπο να εκφορτιστεί και να θέσει τις σκέψεις του γύρω από τα συναισθήματά του.

Η συνεργασία της με την ιστοσελίδα hrservice είναι ένα νέο εγχείρημα να

δημιουργήσει μια σειρά σεμιναρίων, κυρίως βιωματικού τύπου, όπου εσείς θα είστε πρωταγωνιστές.Μέσα από αυτά τα σεμινάρια, θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να εκφράζονται, να εισπράττουν πληροφορίες γι’ αυτό που τους αφορά και να προβληματίζονται γύρω από ενδεχόμενα καθημερινά προβλήματα, όπως ο φόβος της μοναξιάς, η αποξένωση των ανθρώπινων σχέσεων, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η βία μέσα στη σχέση, ο χωρισμός, οι φοβίες, το άγχος, κρίσεις πανικού κτλ. Στόχος των σεμιναρίων δεν είναι μόνο να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να δουν το δικό τους πρόβλημα μέσα από τα μάτια και άλλων προσώπων αλλά να βρεθούν πιθανές λύσεις, ανακουφιστικές και αφυπνιστικές για τον καθένα.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/hr/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309